Легендата Диего Марадона вярва, че дебатът кой е по-добър измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо е сбъркан, защото тези играчи са равностойни.

Двамата най-добри футболисти в света за пореден сезон показаха изключителните си качества, като Меси вкара 53 гола за Барселона във всички турнири, а Роналдо има един повече на сметката си за Реал Мадрид.

Като резултат, двамата често са сравнявани, а Марадона заяви, че спорът е безсмислен, въпреки ме посочи португалецът като по-голяма заплаха, когато е извън наказателното поле.

„Въпросът не е дали Меси е по-добър от Роналдо или Роналдо е по-добър от меси. Мисля, че са на едно ниво“, каза Марадона пред Sky Sports.

„Кристиано е истински хищник пред гола. Не може да оставите Кристиано да стреля от нито едно позиция в противниковата половина. Вратарите се страхуват от него. Трябва да сме честни, да, вратарите се страхуват от Кристиано. Те не са толкова уплашени от Меси в тези зони, защото той няма същата мощ като Кристиано. Роналдо е невероятен професионалист. Мисля, че в момента той е на нивото на Меси“, категоричен бе Марадона.