Селекционерът на Аржентина Диего Марадона продължава да сипе суперлативи по адрес на своята звезда Лионел Меси. Според дон Диего, Меси ще бъде по-влиятелна фигура на предстоящото Световно първенство, отколкото той самият е бил на Мондиала през 1986-та година, когато „гаучосите” взеха титлата.

Марадона бе най-добрият футболист преди 24 години, а сега обяви, че е казал на Меси да следва стъпките му, като изведе и той Аржентина до славата в ЮАР.

„Меси е по-добър, отколкото аз бях на Световното през 86-та. Той е най-добрият играч в света, и е много по-добър от всички, с които го сравняват. През 86-та в Мексико, аз правех всичко с топката, израснах, и съотборниците ми ме следваха. Сега обясних, че Лео трябва да стори същото в ЮАР, и той ме разбра,” каза на пресконференция Марадона.

Той заяви още, че наставленията му ще бъдат изцяло топката да минава винаги през Лионел Меси. „Късмет е, че Лео е роден в Аржентина, и аз мога да съм негов треньор. Който не го разбира, си е негов проблем. Меси е наясно, че колегите му очакват той да е водач. Той трябва да е лидер. Нуждаем се от неговия пример,” добави „Божията ръка”.

„Той трябва да владее топката. Когато играем, и топката не минава през Меси, това означава, че трябва да минава през мен, но аз не мога да тичам дори, така че няма как да играем по този начин,” завърши шеговито Марадона.