Диего Армандо Марадона се изказа критично към новия селекционер на аржентинския национален отбор по футбол. Легендата на местния футбол заяви, че Серхио Батиста сигурно е "пиян", след като не предлага място на Карлос Тевес в състава на 2-кратните световни шампиони.

Серхио Батиста обЯви по-рано през седмицата, че не се нуждае от услугите на Тевес, когато на същите позиции играят футболисти като Лионел Меси и Гонсало Игуаин.

"Трябва да бъдеш пиян, за да не повикаш Тевес в националния отбор. Не искам да чувам, че трябва да се изпробват други играчи. За какви тестове става изобщо въпрос тук? Всеки си има различен стил, но аз не бих заложил на Меси като номер 9 в отбора. Случващото се е срам за аржентинския футбол. Върнахме се хиляда стъпки назад и аз се срамувам от това, защото уважението към националния отбор беше захвърлено през прозореца", заяви селекционерът на аржентинците от световните финали през миналото лято.

Марадона напусна поста си на наставник в аржентинския отбор след отпадането от първенството в Република Южна Африка и се отдаде на дълга почивка. Той обаче прие офертата на клубния Ал Васъл от ОАЕ, където няма да има ограничения в ривличането на нови футболисти.

"В новия си клуб ще натрупам безценен опит. Радвам се, че ще работя в страна, където няма звезди, но за сметка на това има развиващ се футбол, пари и клуб, който работи за интересите на треньора си. Подписах предварителен договор, но има още доста неща за доуточняване", заяви 50-годишният аржентинец.