Аржентинската футболна легенда Диего Марадона не спира войната с президента на местната Футболна асоциация Хулио Грондона и днес изсипа нова порция обвинения срещу него. Марадона заяви, че Грондона- вицепрезидент на ФИФА, е стимулирал

аржентинския национален отбор по време на баража с Австралия да използва забранени стимуланти през 1993-а година.

Една седмица преди срещата ние разбрахме, че няма да има допинг-контрол и можем да използваме каквото си искаме. Това го каза той, когато влезе в съблекалнята на отбора, коментира Марадона пред местно радио.

Той допълни, че казва това с идеята да разберат, че "Грондона е мафия". Диего каза още, че старши треньорът на аржентинския национален отбор по това време Алфио Базиле е знаел за всичко това, но е останал безмълвен.

Марадона взриви световната общественост в края на миналата седмица, когато даде интервю за местна телевизия и в него разказа как играчите на Аржентина са пили по едно бързо кафе в съблекалнята преди мача с Австралия. Самият Грондона отхвърли обвиненията на Марадона в интервю за германската агенция ДПА: Никога не съм казвал на играчите такова нещо.

Грондона обаче заяви, че наистина не е имало допинг-тест на този мач и то е било за да се запази Диего Марадона, който по това време тъкмо се възстановил от употреба на наркотици.

"Може би не бях прав, но повечето играчи идваха от Европа и какво са взимали там и дали са взимали, аз не мога да знам, допълни Грондона и уточни, че липсата на допинг-тест е била съгласувана с Футболната федерация на Австралия.