Българският национал Станислав Манолев изигра цял мач за своя Кубан, но не успя да му помогне да избегне загубата при гостуването на Ростов. Тимът от Краснодар падна с 1:2 и потъна още надолу в таблицата. 

Бившият играч на Литекс си изкара жълт картон в последните минути, а направи и дузпата, с която Ростов поведе в 22-та минута. Тогава той фаулира в наказателното поле Байрамян, а от 11-те метра Дмитрий Полоз откри резултата. 

Но гостите от Кубан успяха да изравнят малко след това. В 34-та минута Александър Ткачов направи 1:1, но малко след почивката Дмитрий Полоз вкара втория си гол. Той беше точен в 51-та минута и това беше последното попадение в мача. 

До края на двубоя тимът от Краснодар опита отново да изравни, като Станислав Манолев се отличи с няколко удара от дистанция, а имаше и няколко хубави пробива. Те обаче не завършиха с попадение и така Кубан падна. 

С тази победа Ростов се изкачи до четвъртата позиция с 18 точки, колкото има и третият Зенит. Върхът е само на осем точки, като там е ЦСКА Москва с 26. Кубан пък е на обратния полюс, като е едва 14-и със само 7 точки.