Българските национали Ивелин Попов и Станислав Манолев ще имат шанс да завършат сезона с трофей. Техният Кубан Краснодар успя да победи с 1:0 ЦСКА Москва с Георги Миланов в редиците си и ще се изправи срещу столичния Локомотив в сблъсъка за трофея.

Тъкмо Манолев имаше дейно участие за победния гол, който бе дело на централния нападател Уго Алмейда. Десният бек записа пълни 90 минути в домакинския мач, докато Попов и Миланов бяха заменени от наставниците си към края на мача. Халфът на "армейците" дори си изкара жълт картон в 54-ата минута.

Срещата премина с видим превес в полза на краснодарци, които още от началото подложиха московчани на натиск. В 14-ата минута бразилският централен бранител Шандао дори релизира в мрежата на Игор Акинфеев след изстрел с глава, ала попадението бе отменено заради засада.

Футболистите трябваше да се борят и с доста ниските температури, което ги затрудни доста, ала в 71-ата минута Кубан успя да отбележи. При атака по дясното крило Манолев се включи много добре, като отправи хубав шут към вратата, а след рикошет кълбото се озова у Алмейда, който нямаше как да сбърка и опъна победно мрежата.