Малко след като гостува на президента на Локомотив Пловдив Константин Динев бившият португалски национал Нуно Маниш обяви, че прекратява активната си футболна кариера. 34-годишният европейски клубен шампион с тима на Порто смята да започне работа като спортен директор.

След като напусна Спортинг Лисабон през миналото лято, Маниш е без отбор. „Играх заедно с някои велики футболисти в някои от най-великите клубове в света и бях наставляван от най-добрите треньори. В живота има време за всичко, а сега аз чувствам, че един етап от житейския ми път е завършен“, сподели Маниш.

Роденият в Лисабон играч започва кариерата си в Бенфика, но истинският му възход започва, когато преминава в Порто през лятото на 2002 г. Под ръководството на Жозе Моуриньо той печели първо Купата на УЕФА през 2003 г., а следващата година вдига и трофея от Шампионската лига. През 2005 г. Маниш поема към Динамо Москва. Играл е под наем в съставите на Интер и Челси, а на „сините“ през 2006 г. помага да спечелят титлата във Висшата лига. През 2008 г. преминава в Атлетико Мадрид, където остава 18 месеца, преди да изкара цял сезон в отбора на Кьолн. Тъкмо от Бундеслигата той се завръща в родната Португалия през 2010 г., когато подписва с последния отбор в кариерата си – Спортинг Лисабон.