Селекционерът на Италия Роберто Манчини очаква Северна Ирландия, който е доста силен физически тим, да бъде най-тежкото предизвикателство за отбора му в трите квалификационни мача за Световното първенство в Катар 2022. 

"Адзурите", които са в серия от 22 мача без загуба под ръководството на Манчини, приемат Северна Ирландия в Парма в четвъртък на старта на световните квалификации. 

"Първият мач е най-труден. Това е първият ни двубой от пет месеца насам и е срещу труден съперник", заяви Манчини на пресконференция. 

"Те са силни физически и имат много играчи, които играят във Висшата лига. Знаем, че не можем да сбъркаме по пътя към Световното първенство, трябва да направим най-доброто, което можем в тези три мача, за да започнем добре", добави той. 

След това Италия пътува до България на 28 март и до Литва три дни по-късно, но остава неясно дали играчите на Интер ще бъдат на разположение на националния отбор. 

Николо Барела, Стефано Сенси и Алесандро Бастони бяха повикани от Манчини, но положителни тестове за КОВИД-19 в отбора на Интер доведе до отлагане на мача от Серия А срещу Сасуоло в събота и местните здравни власти забрани на играчите да се присъединят към националните си отбори.