Втородивизионният холандски НАК Бреда днес потвърди, че е сключил договор за партньорство с гранда от Острова Манчестър Сити. Споразумението ще позволи на англичаните да пращат свои играчи под наем при „плъховете“.

Очевидно „гражданите“ следват примера на своите колеги от Челси, които имат подобно споразумение с Витес, където доста от талантите или младите им нови попълнения прекараха периоди като преотстъпени.

От НАК потвърдиха, че сделката е станала факт след няколкомесечни преговори, които станал по-интензивни в последните седмици. Срокът на договора е 5 години, като Манчестър Сити на свой ред ще обменя информация, получена от скаутската мрежа.

Преди началото на сезона Сити вече изпрати един от талантите си под наем в НАК Бреда – става дума за 18-годишния нападател Енес Юнал. Турчинът по-рано през седмицата сподели пред холандските медии, че желае да остане в „ниската земя“, за да продължи развитието си.

Три кръга преди края на сезона в Еерсте Дивизи НАК Бреда заема третото място с 63 точки, колкото има и 4-ият ФК Айндховен. Венло е на второ място с 66, като лидерът Спарта Ротердам вече си осигури директна промоция. Отборите от 2-ра до 5-а позиция - където е Го Ъхед Ийгълс - ще играят плейофи за влизане в елита.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS