Звездата на Аякс Кристиан Ериксен преговаря с Манчестър Юнайтед за евентуалния си трансфер при „червените дяволи“, предаде холандският сайт Sport1.nl. Според медията наставникът на амстердамци Франк де Бур вече е предприел стъпки по привличането на Адам Махер от АЗ Алкмаар, което навежда на мисълта, че преминаването на Ериксен в Англия е само въпрос на време.

Сър Алекс Фъргюсън вече закупи Шинджи Кагава и Ник Пауъл през лятото, но заяви, че ще се опита да доведе още един или двама нови играчи преди затварянето на трансферния прозорец. Ериксен отдавна попада в полезрението на шотландеца, като най-вероятно решението му да смени „Амстердам Арена“ с „Олд Трафорд“ е продиктуване от продажбата на Ян Вертонген в Тотнъм.

20-годишният плеймейкър изигра два чудесни сезона за Аякс, в които вкара 16 попадения и даде невероятните 35 асистенции за двете поредни шампионски титли на Холандия. Датчанинът игра за своята страна и на Евро 2012, но „червения динамит“ не успя да прескочи груповата фаза на турнира.