Здравко Мамич – създателят на модерния и мощен Динамо от Загреб беше заснет заедно с неговия брат – Зоран, във видео, в което изпълняват неофициалния химн на Хайдук в Сплит. Това нямаше да бъде странно, освен ако Хайдук не бе най-големият спортен враг на тима от столицата на Хърватия.

Видеото стана популярно в социалните мрежи и шокира футболната общественост в страната.

Здравко и Зоран са осъдени за няколко престъпления, свързани с бизнеса им в Динамо и в момента се намират в Босна и Херцеговина.

Трябва да се припомни, че Здравко Мамич бе осъден на 6,5 години затвор в Хърватия преди три години за присвояване на средства в Динамо. Преди произнасянето на съдебната присъда обаче той напусна страната и се премести в Босна и Херцеговина. Здравко Мамич има босненско гражданство.

Зоран Мамич пък беше треньор и спортен директор на Динамо до средата на март, когато напусна позициите си в клуба, след като Върховният съд на Хърватия го осъди на 4,5 години затвори за взимане на кредити от клуба.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.