Всяко новородено дете първо казва „мама”, а още преди да изговори тази дума майка му често бърше лигата от малките му устенца. Не знам дали от „мама” и „лига” северните ни съседи са измислили думата „мамалига”, но знам, че им текат лигите, когато оплюват България. Независимо дали става въпрос за политика, икономика или спорт.

Сега по темата. Румънски вестник, който пише за спорта, изкарва в заглавие без никакви доказателства, че видите ли, успехът на България в Минск мирише на уговорка. Намесват и Майкъл Чорни, и българската преса. Браво мама! Браво лига!

Ако ние проявим подобно слабоУМИЕ, то трябва да се усъмним тогава и как България изравни за 8 минути на Румъния, след като резултатът бе 2:0 за северните ни съседи. Да не би и те да „продават”? Ако сме малко УМНИ, как ли трябва да приемем победите в Албания и Словения на румънците? Но уважението ни „За...спорта” и към Албания и Словения не ни дава повод и да си го помислим. Толкова за „Про спорта”.

На финала, няколко думи и „Про...лъжата”. Не знам дали една лъжа, повторена няколко пъти, става истина, но знам, че макар и да не сме братски народи, трябва да се уважаваме и да бъдем коректни. Иначе ще приемем за вярно твърдението на Христо Стоичков: „Когато аз се возех на мерцедес, вие карахте още колела.” Така че, покажете, че вече сте на „четири колела”!

P.S. Идва 17-и ноември и тогава ще разберем кой кого. Дотогава имайте уважение към спорта и съперниците.