Националният селекционер на Малта Джон Бутиджидж обяви състава на островитяните за контролната среща с България, която ще се играе на 18 ноември от 20:00 часа българско време.

Двубоят ще се играе на стадион Хибърниънс Граунд в Паола и ще бъде ръководен от холандския съдия Саб Найхюис. Помощниците и четвъртия съдия са малтийци - Конрад Бордж, Алън Камилери и Клейтън Писани.

Роденият в Либия нападател на Барнзли Даниел Богданович се връща в отбора на Малта. Богданович има опит и в българския футбол, след като игра шест месеца в Черно море и Локомотив София.

Освен това селекционерът Джон Бутиджидж включва в групата и трима пълни дебютанти. Това са защитниците Едуард Ерера от Хибърниънс и Стив Безина от Валета, както и полузащитникът Пол Фенек от Биркиркара.

На пресконференция селекционерът на малтийците допълни, че в следващите проверки ще даде шанс и на други нови лица. Както е известно, Малта си осигури догодина през лятото контролна среща с Германия.

Състав на Малта за контролната среща с България:

Вратари: Андрю Хог (Валета), Марио Мускат (Хибърниънс)

Защитници: Андрей Агиус (Касино, Италия), Йън Адзопарди (Слиема Уондърърс), Шон Бажада (Биркиркара), Стив Безина и Кенет Скичлуна (Валета), Едуард Ерера и Аарън Шуреб (Хибърниънс), Брайън Сайд (Флориана)

Полузащитници: Джилбърт Агиус, Родерик Брифа, Джейми Пачи и Кевин Самут (всички от Валета), Клейтън Фаила и Райън Фенек (Слиема Уондърърс), Пол Фенек и Джордж Малия (Биркиркара)

Нападатели: Етиен Барбара (Хибърниънс), Даниел Богданович (Барнзли, Англия), Майкъл Мифсуд (без клуб), Айвън Уудс и Жан-Пиер Мифсуд Триганца (Слиема Уондърърс).