Националният тим на Мали започна с минимална победа участието си на турнира за Купата на Африканските нации. В мач от група B на турнира, Мали се наложи с 1:0 над Нигер, а единственото попадение в срещата реализира бившият играч на Барселона Сейду Кейта. Капитанът на Мали се разписа в 84-ата минута, с което подари важни три точки на своя тим.

Футболистите на Мали показаха по-добра игра и логично стигнаха до успеха, въпреки че добри положения имаха и играчите на Нигер. Все пак по-голямата класа си каза думата, като „червените звезди“ успяха да се възползват след грешка на вратаря.

След центриране в наказателното поле, вратарят Дауда не успя да улови топката, тя попадна в краката на Кейта, който стреля незабавно, прокарвайки в купа от играчи за 1:0.

В оставащите минути до края, тимът на Нигер не успя да направи нищо съществено и логично мачът приключи с победа за символичните домакини.

В друга среща от днес, Гана и Конго завършиха наравно 2:2. При тези резултати в първите мачове, Мали оглави класирането, следван от Конго и Гана, а последното място е за тима на Нигер.