Мали победи Гана с 3:1 в мача за бронзовите медали на турнира за Купата на Африканските нации. Сейду Кейта и компания заеха третото място в шампионата след много добра игра в атака и само комичната намеса на техния вратар ги лиши от суха мрежа.

Още от първите минути футболистите на Патрис Картерон заредиха опасност след опасност пред вратата на Дауда. Голът така и не падаше обаче до 21-ата минута. Тамбура се спусна по левия фланг и центрира към Махамаду Самаса, който стреля мощно с глава в долния десен ъгъл. Гана опита да отвърне мигновено, но Квадво Асамоа пропиля отлична възможност, като прати топката доста встрани от целта.

В края на полувремето Самаса се възползва от поредната груба грешка в отбрана за „черните звезди“, откъсна се сам срещу вратаря, но ударът му се отби от гредата и излезе в аут. Сейду Кейта пък пропусна секунди преди почивката, когато засече ниско центриране, ала сантиметри го отделиха от гола.

Почти веднага след подновяването на играта обаче бившият халф на Барселона поправи грешката си, като прониза Дауда от близко разстояние – 2:0.

Гана получи великолепен шанс да намали от дузпа в 58-ата минута, която бе отсъдена за игра с ръка на Кулибали. Повторенията обаче показаха, че бранителят играе по-скоро с гърди, а за да възтържествува справедливостта Уакасо изстреля топката над гредата.

Все пак ганайците съкратиха изоставането си в 81-ата с доста случаен гол. Квадво Асамоа опита удар на отчаянието от над 30 метра, а Диаките с абсолютно неадекватен плонж позволи на топката да спре в мрежата зад него.

В добавеното време на мача обаче Мали сложи точка на спора, след като защитниците на „черните звезди“ не се справиха с дълъг пас на Диавара и Сигамари Диара от въздуха гарантира бронзовите медали за родината си.