Бившият нападател на Левски Димитър Макриев вкара първото си попадение през сезона за своя кипърски отбор Неа Саламина, но то имаше цената на три точки - 1:0 над Етникос Ахна у дома.

Макриев се появи на терена в 60-ата минута на мястото на холандеца Насир Маачи и в 95-ата минута беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради фаул срещу 34-годишния защитник на Неа Саламина Жоао Педро-Чина.

За гостите от Етникос играха двама българи- защитниците Филип Филипов и Борислав Стойчев, който в 71-ата минута беше изгонен от игра за два жълти картона.

Домакините от Неа Саламина имаха надмощие през по-голямата част от мача, докато единствената прилична възможност за гостите от Ахна беше в 30-ата минута. След червения картон на Стойчев "червено-белите" от Фамагуста упражниха натиск, но удари в очертанията на вратата почти нямаше, за да дойде отсъдената дузпа в добавеното време.

С този успех Неа Саламина е на 7-о място с 16 точки, а Етникос Ахна заема 9-а позиция с 11. АЕК Ларнака излезе начело с 4 точки аванс днес, като събра 31 с победата си с 1:0 над Ермис Арадипу с автогол на Да Силва. За гостите от Ермис цял мач изигра бившият капитан на Ботев Пловдив Йордан Христов.