Българският нападател Димитър Макриев напусна руския първодививизионен футболен клуб Криля Советов, съобщи местното издание „Комсомолская правда“.

27-годишният таран подписа договор за 3 години с отбора от Самара в края на май с трансфер от израелския Ашдод, но така и не успя да се утвърди в състава. Макриев игра в само пет мача за Криля Советов, в които не успя да се разпише. Така двете страни постигнаха договорка за разтрогването на контракта по взаимно съгласие.

„В мен ще останат само добри спомени от времето, което прекарах в Самара. Криля Советов е солиден клуб, в него играят силни футболисти, а феновете са изключителни“, каза Макриев.

„Не съм обиден на никого. На терена могат да излязат само 11 души и някои трябва да остават на резервната скамейка. Аз обаче искам да играя и при това положение за мен е най-добре за сменя отбора. Имам няколко варианта. Мисля, че до десетина дни ще има яснота.“

„Бих искал да остана в Русия. Първенството тук е силно и в него всеки футболист може да се развива. За мен това е много важно. Благодарение на Криля Советов, в кариерата ми започна нов етап и искам да го продължа“, каза българинът.