Израелският първодивизионен Макаби (Тел Авив) ще търси отбор на бившия български национал Игор Томашич през януарския трансферен прозорец, съобщава местната преса.

Томашич подсили тима на Ран Бен Шимон като свободен агент от Левски през лятото, но не успя да се утвърди в състава. Роденият в Хърватия бранител обаче е категоричен, че няма желание да напуска Макаби.

"Имам контракт за още година и половина и не възнамерявам да напускам", заяви Томашич. От ръководството на клуба обаче вече търсят варианти за трансфер на бранителя през зимата, за да облекчат бюджета на Макаби, като дори са готови дори да поемат част от заплатата от 200 хиляди евро на сезон на хърватина.

Томашич пък се готви за дербито на Тел Авив тази вечер срещу Апоел, за който играят бившите му съотборници в Левски и в националния отбор на България Елин Топузаков и Димитър Телкийски. Топузаков, който пропусна последните няколко мача на Апоел заради травма, отново е на линия и по всяка вероятност ще играе. Телкийски също се очаква да бъде титуляр.