Сърбинът Александър Станоевич напусна треньорския пост в израелския клуб Макаби Хайфа след снощната загуба с 1:3 от Бейтар Йерусалим в 15-я кръг на Лигат Ал. Това поражение за зелените, които са рекордьори на Израел по най-много участия в Шампионската лига, прави серия от само една победа в четири мача.

Така Макаби Хайфа остава с 19 точки на 4-о място и въпреки наличието на плейофи, едва ли ще успее да се пребори за титлата. Начело е Ирони Кирият Шмона с 32 точки, пред Апоел Беер Шева с 31 и Макаби Тел Авив с 30.

"Много съжалявам, че стигнахме до тук. Но смятам, че правилната стъпка от моя страна е да си подам оставката, коментира Станоевич пред местни медии.

Специалистът се присъедини към Макаби Хайфа преди началото на първенството и въпреки непрестанните му опити да спечели любовта на феновете, те така и не го приеха истински. Снощи след поражението почти целия стадион скандираше оставка по негов адрес и с решението си той изпревари решението на управата да го уволни. Под негово ръководство Макаби Хайфа има 8 поражения от 15 мача.

Макаби Хайфа построи съвсем наскоро нов стадион в северния пристанищен град, радва се на сериозна подкрепа, а на последните два мача посещаемостта беше близо 30 хиляди. Според медиите, Ги Лузон, който е бивш треньор на Стандарт Лиеж, е фаворит за треньорския пост. /БТА