Майкъл Шийлдс може да бъде освободен най-рано през май, след като британският министър на правосъдието Джак Стро обявил, че ще забави решението си дали ще го помилва, съобщава днес вестник "Дейли мирър".

Стро се аргументирал, че е необходимо полицията да проведе по-нататъшно разследване на случая. Това решение разгневило семейството на привърженика на футболния отбор Ливърпул, който излежава присъда от 10 години затвор, след като бе признат за виновен в България по обвинения в опит за убийство на барман в курорта Златни пясъци през май 2005 г.

"Това от Джак Стро е безобразно. Той знае, че Майкъл е невинен", коментирал бащата Майкъл Шийлдс старши.

Представител на управляващата Лейбъристка партия в Ливърпул призова футболният фен да бъде пуснат незабавно на свобода при ограничителни условия, докато министърът на правосъдието вземе решението си.

В съответствие с двустранно британско-българско споразумение Майкъл Шийлдс бе прехвърлен във Великобритания през 2006 г. Британският Върховен съд постанови през декември миналата година, че присъдата на 22-годишния Шийлдс е съдебна грешка и той може да бъде освободен, отбелязва "Дейли мирър".