Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл напусна поста, който заемаше в последните осем години, и ще се съсредоточи върху работата си в Стоук Сити. 50-годишният О'Нийл трябваше да води Северна Ирландия в плейофа за участие на Евро 2021 срещу Босна и Херцеговина, но той бе отложен за неопределено време заради пандемията от COVID-19.

"Мисля, че сега е точното време за мен да се оттегля. Важно е да оставя Асоциацията и отбора във възможно най-добрата позиция за класиране на Евро 2021, но също така да оставя достатъчно време на следващия треньор да награди върху успеха, който постигнахме по време на моя престой", сподели О'Нийл, който пое Северна Ирландия през 2011 и класира тима за Евро 2016, което бе първото участие на страната на международен форум от 30 години насам. На шампионата във Франция Северна Ирландия стигна до осминафиналите.

Миналия ноември О'Нийл получи предложение да работи в клубния футбол от Стоук Сити и го прие, но представянето на "грънчарите" в Чемпиъншип продължава да е колебливо и те заемат 17-то място с 42 точки от 37 мача.