Нападателят Лука Тони потвърди, че е много близо до подписване на договор с Дженоа, след като стана ясно, че е прекратил своя контракт с Байерн Мюнхен.

Таранът става свободен агент, след като договорът му с Байерн бе прекратен по взаимно съгласие.

"Много близо съм до подпис с Дженоа, но първо трябва да разреша няколко детайла с Байерн. Президентът Енрико Прециози и треньорът Джан Пиеро Гасперини показаха голямо желание да ме имат в състава си. Привързан съм към Дженоа и има само няколко детайла, докато сделката стане факт. До няколко дни всичко ще е наред”, сподели нападателят, цитиран от БГНЕС. Тони, който прекара половин година под наем в Рома, допълни: "Не съм разочарован, дори мисля, че се справих добре в Рома. Те избраха нападател като Адриано, който има други характеристики. Може би той ще си пасне повече с Тоти, отколкото успях аз".

Тони каза няколко думи и за националния тим на Италия: "Аз подкрепям отбора, въпреки че на всички е ясно, че съжалявам, че не съм в Африка. Джилардино, Пацини и Ди Натале са отлични нападатели. Както винаги, Марчело Липи ще знае кой да използва в мачовете".