ФИФА уведоми португалската футболна федерация, че наказанието на капитана на Бенфика – Луизао, от два месеца вече важи и за международните срещи на "орлите".

Играчът бе дисквалифициран за два месеца, заради удара срещу арбитъра по време на приятелски мач с Фортуна Дюселдорф, съобщиха преди няколко дни от Португалската футболна федерация (FPF).

Луизао също така бе глобен с 2 500 евро. В хода на контролата арбитърът Кристиан Фишер отсъди нарушение от страна на играча на Бенфика Хави Гарсия. След това Луизао удари Фишер, който се строполи на земята. След като се изправи, съдията взе решение да прекрати двубоя.

Пред немските медии реферът разказа, че е загубил съзнание и е бил откаран в болница. Луизао пък твърди, че не е ударил Фишер умишлено, информира БГНЕС. Играчът все пак вече е наказан да не играе във всички мачове на "орлите" от португалския шампионат, от купата на страната, но и от европейските клубни турнири. Бенфика гостува днес на Селтик в мач от груповата фаза на Шампионската лига.