Луиш Фиго: Уважавам Стоичков, въпреки че говори много

Луиш Фиго на пресконференцията преди благотворителния мач, организиран от фондацията на Димитър Бербатов източник: Gulliver/Getty Images

Луиш Фиго на пресконференцията преди благотворителния мач, организиран от фондацията на Димитър Бербатов източник: Gulliver/Getty Images

Португалската легенда Луиш Фиго заяви, че е много щастлив от поканата на Димитър Бербатов да организират съвместно благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски" в София. Носителят на "Златната топка" за 2000 година е категоричен, че с удоволствие се включва в такива събития, които имат за цел да помагат на нуждаещите се. 

„За мен е удоволствие да съм тук. Благодаря на Димитър за поканата. Мисля, че такива събития са много специални. Независимо от факта, че много от играчите, които ще участват, вече не са активни състезатели, важна е каузата", каза Фиго.

източник: Gulliver/Getty Images

"Мисля, че хората, които са тук и които ще бъдат на стадиона ще допринесат за каузата. Мисля, че това ще е страхотна възможност за всички любители на футбола да имат един страхотен ден на 14 юли. И независимо от факта, че много от играчите вече не играят футбол. Хората ще се насладя да видят някои от най-големите от миналото."

"За моята фондация такива събития са много важни. Средствата, които се събират отиват за различни проекти. Ние сме фондация, която се опитва чрез спорта да създава различни възможности за младите. Имаме различни проекти в различни сфери – като интеграция, здравеопазване и други. Преди няколко месеца с фондацията построихме специална къща, така наречената къща на Луиш Фиго – в нея хората ще могат да получават различни лечения. Да, на такива събития е приятно да видиш стари колеги. Но най-важното е, че можем да даваме надежда и да помагаме на други“, обясни подробно Фиго.

източник: Gulliver/Getty Images

44-годишният португалски национал се пошегува и с българската легенда Христо Стоичков, който също ще вземе участие в организираното събитие от фондацията на Бербатов. 

„Всеки ще допринесе събитието да е успешно. Аз уважавам Христо Стоичков, дори предвид факта, че той понякога говори много. Това обаче е част от неговата личност. Нашите лични отношения са чудесни и ние нямаме проблем помежду си."

„Имаме проект свързан с къщата на Луиш Фиго. Той е одобрен. В тази къща ще са офисите на фондацията. Тя ще бъде ръководена от лица с опит в тази област“, продължи Фиго.

„Отказа се от кандидатурата, защото в този момент бе невъзможно да спечеля. В такива моменти, когато знаеш, че ще загубиш, е най-правилно да оттеглиш кандидатурата си“, обясни Фиго за кандидатурата си президент на ФИФА.

„Първо трябва да станат ясни всички отбори. Но се надяваме да направим атрактивен сблъсък. Има го и спортния момент. Ще се опитаме да победим“.

„Познавам Балъков, Ивайло Йорданов, след това се появи и Стоичков. Не знам много за самото ви първенство. Но силно се надявам, че и националния ви отбор ще успее да постига целите си и да показва по-добри игри“, коментира Фиго. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Димитър Бербатов Луиш Фиго

Други