Бразилският специалист Луиш Фелипе Сколари и Палмейрас решиха да прекратят взаимоотношенията си по взаимно съгласие само два месеца, след като треньорът изведе клуба до Купата на страната.

Краят на втория престой на Сколари в тима дошъл след поражението с 1:3 от Вашку да Гама в сряда вечер. Загубата остави Палмейрас в зоната на изпадащите, на цели 7 точки от спасението. Клубът на Големия Фил, както е прякорът на наставника, спечели едва 24 точки през настоящия сезон и заема незавидното 19-о място във временното класиране.

„На среща, която се състоя този следобед, между президента, футболния директор и треньорския щаб бе решено по взаимно съгласие да бъде прекратен договора на Луиш Фелипе Сколари“, казва се в официалното изявление на клуба.

„Палмейрас благодари на треньора за неговите услуги, той е един от най-великите лидери, които сме имали в нашата история“, пише още в съобщението.

63-годишният Сколари пое Палмейрас за първи път през 1997 година и спечели първенството, Копа Либертадорес и Купата на Бразилия в трите си години, начело на тима. Той се върна за втори път през юли 2010 година, но успа единствено да финишира в средата на таблицата през миналия сезон.