Звездата на Барселона Луис Суарес защити съотборника си Лео Меси, който е подложен на непрестанни критики за представянето си на Копа Америка с екипа на Аржентина през юни и юли. Според него, медиите в родината му трябва да го оставят на мира. 

"За мен е просто неприемливо тези хора да критикуват най-добрия футболист в света. Все пак всички сме хора. А и Меси искаше с цената на всичко да спечели Копа Америка с родината си", сподели Суарес пред вестник "АС".

Самият той не можа да участва в турнира заради наказанието, наложено му от ФИФА за инцидента с ухапването на Джорджо Киелини преди година. Затова Суарес се концентрира върху подготовката си с Барселона през лятото. Той говори и за конкурента си Педро Родригес, който е спряган за трансфер и надеждата му е да остане. 

"Миналият сезон беше уникален, спечелихме толкова много. Сега имаме нови цели и ще се опитаме да ги постигнем. Аз лично никога няма да се уморя да печеля. Но за да стане това, трябва да запазим състава си. Говоря за Педро."

"Знам, че решението за бъдещето му изцяло зависи от неговото виждане, но аз лично се надявам той да остане. Той е страхотен съотборник, перфектен отборен играч, и помага много на всички с изявите си", сподели още Суарес.