Бившият старши треньор на Барселона Луис Енрике планира своето завръщане през следващия сезон. Той вече изслушва предложенията, които са отправяни към него, а такива не липсват, съобщава „Sport“.

Луис Енрике напусна Барселона след края на миналия сезон и обяви, че си взима една година почивка. Той изпълни своята закана и отказа няколко много сериозни оферти, които имаше към него.

47-годишният специалист води за последно Барселона от май 2014 година до юни 2017 година, печелейки с каталунците исторически требъл през 2015 година – титла в Примера дивисион, Купа на Краля и Шампионската лига. 

През миналия месец Луис Енрике бе спряган за треньорския пост в Байерн Мюнхен след уволнението на Карло Анчелоти. Испанският специалист все още е вариант за нов наставник на баварците от следващия сезон, тъй като за момента Юп Хайнкес бе назначен с договор до края на настоящата кампания.

Според непотвърдена информация, Енрике е започнал да ходи на курсове по немски.

Луис Енрике спечели 9 трофея от 12 възможни начело на Барселона.

Енрике има няколко оферти от отбори от Висшата лига. Смята се, че той е отказал да поеме на този етап Уест Хем и Евертън.

Пред Луис Енрике стои възможността и да води националния отбор на Австралия на Световното първенство в Русия, но това на този етап изглежда малко вероятно, тъй като неговото желание е да продължи да работи на клубно ниво.

Испанец на преговори с Байерн днес

На този етап Луис Енрике планира да работи извън Испания и не изглежда реалистично да се завърне начело на тим в Примера дивисион. 

Ново име се завъртя за Байерн Мюнхен