Шампионът на САЩ по футбол Лос Анджелис Галакси иска да привлече английския национал Франк Лампард от Челси като заместник на напусналия Дейвид Бекъм, съобщава местната преса.

Американският клуб е готов да предложи договор на 34-годишния Лампард на стойност 6,5 милиона долара на сезон и допълнителни до 1 милион долара от продажби на стоки с неговия лик. "Лампард е идеалният човек за заместник на Дейвид Бекъм. Той има нужния имидж и може да влезе в ролята на Бекъм като лице на клуба в световен мащаб", коментира за "Сън" източник от ЛА Галакси.

Според слухове от Острова, Лампард е уведомен, че не влиза в дългосрочните планове на Челси и е получил разрешение да си търси нов отбор още през януарския трансферен прозорец. Ако той приеме офертата на Галакси, ще стане най-скъпоплатеният играч в МЛС на САЩ. Халфът има 578 мача и 190 гола за 12 сезона в Челси и помогна на отбора да спечели Шампионската лига, три титли на Англия, четири купи на страната и две купи на лигата и две Суперкупи на Англия. Той не криеше желанието си да завърши кариерата си на "Стамфорд Бридж". Бившият клуб на полузащитника Уест Хям, както и друг лондонски отбор Куинс Парк Рейнджърс също следят ситуацията около Лампард.