Футболистът на албанският национален отбор Лорик Кана заяви на Летище София, че българите имат много по-голяма нужда от победата в сряда.

На 28 март момчетата на Христо Стоичков приемат Албания в евроквалификационен мач от група G на Стадион Васил Левски.

- България не игра в събота, докато ние имахме мач със Словения, така че може би вашите футболисти ще имат повече енергия на терена в сряда. Дошли сме, за да покажем възможно най-добрата си игра. Ще се опитаме, защо не, да постигнем и добър резултат, макар да смятам, че това ще е много трудно.

- Казахте, че Албания е способна да поднесе изненада…

- Ние вече доказахме, че сме можем да направим проблеми за големите отбори. Аз смятам, че България е една от големите футболни нации в Европа. Вашият отбор е имал добри постижения и на световното първенство и винаги сте разполагали с добри играчи. Ние сме успявали да изненадаме добри отбори като Беларус на чужд терен, освен това паднахме с малко в Холандия. Така, че ще дадем всичко от себе си срещу България и защо не да постигнем и добър резултат.

- Наистина, защо на чужд терен показвате добра игра като срещу Беларус и Холандия, а у дома не се представяте така силно, както срещу Румъния и Словения?

- Вярно е, че когато срещу нас е някой силен отбор и съответно не ни смятат за фаворити, ние играем по-добре. Сега знаем, че България е фаворит и трябва задължително да спечели мача, защото ако иска да се класира, няма право да загуби точки срещу нас. Затова в предстоящия мач България има по-голяма нужда от победата от нас.

- Вашият треньор Ото Барич с вас ли е или не?

- Не знаем все още. Надяваме се все пак той да пристигне днес или утре. Така ще е по-добре за нас.

- Знаете, че Буши и Хаджи са играли в България. Ще се възползвате ли от техния опит и познанията им за нашия футбол?

- Да, те са опитни футболисти и ще се възползваме от познанията им за българския футбол, за да разберем по-добре как играят българите.

 

Прогнозирайте България - Албания тук!