Дербито на руската столица между ФК Москва и Локомотив завърши с убедителна победа за „железничарите” с 3:0 в среща от 15-я кръг на първенството. След серия от силни мачове, символичните домакини разочароваха и не показаха нищо от добрата си игра. В трите си мача дотук след Евро 2008 ФК Москва не бе допуснал гол, но днес мрежата им бе напълнена с цели три.

Играта на Локомотив от своя страна продължава да се движи по възходяща линия. Рашид Рахимов пусна в игра същия състав, който в сряда бе на път да победи шампиона Зенит и само късмет спаси тима от Санкт Петербург от загуба.

Още в осмата минута остро центриране на Торбинский попадна точно на главата на Одемвинге и нигериецът не сгреши, а откри резултата. Локомотив постепенно установи пълен контрол върху играта и създаде редица положения, които не успя да реализира.

Класните защитници на ФК Москва имаха сериозни неприятности, особено от взаимодействията на Глушаков и Билялетдинов. Именно Глушаков се разписа в 33-та минута за 2:0 в полза на Локомотив.

След почивката на терена отново имаше само един отбор и това бе тимът на гостите. Най-сериозната възможност пред ФК Москва се получи след грешка на вратаря Пелицоли, но дори тогава Макси Лопес не успя да се възползва. За разлика от него, Одемвинге бе безпощаден и при следващата удала му се възможност оформи крайното 3:0. Попадението падна в 55-та минута, когато топката достигна до нигериеца след атака на Глушаков и рикошет в защитник, и Одемвинге не сбърка.

Така поне временно Локомотив ще е на четвърта позиция във временното класиране, докато ФК Москва е на незавидното 13-то място.