Отборът на Локомотив Москва спечели по безапелационен начин двубоя си от петия кръг на руската Премиер лига срещу тима на Урал Екатеринбург. За гостите цял мач изигра българският национал Николай Димитров, но не успя да помогне на тима си да избегне тежката загуба.

Фьодор Смолов откри резултата в 17-та минута. След кратко разбъркване в наказателното поле на гостите Алексей Миранчук се опита да стреля, но се получи подаване и на празна врата руският национал не сбърка.

В 28-та минута след продължителна атака по десният фланг се стигна до втори гол. Владислав Игнатиев с хубав пас изведе Рифат Жемалетдинов и с хубав удар по земята в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Ярослав Годзюр.

През второто полувреме Локо продължи да доминира и резонно стигна до нови два гола.

В 76-та минута полският национал Гжегож Криховяк вкара страхотен гол. Бившият играч на Севиля и ПСЖ овладя на гърди една изчистена топка пред наказателното поле на гостите и с топовен изстрел заби топката в горния ляв ъгъл на Годзюр.

Само две минути по-късно се стигна и до четвърто попадение. Рифат Жемалетдинов подаде на Алексей Миранчук в центъра на терена. Оттам руският национал напредна отдясно и след самостоятелен рейд отбеляза покрай вратаря, оформяйки крайният резултат.

С тази победа Локомотив се изкачи до втората позиция и събра 10 точки, колкото имат и Краснодар, Арсенал Тула на Георги Костадинов и ЦСКА Москва, които завършиха 0:0 с новака Сочи по-рано днес. Тимът на Николай Димитров е осми със седем точки.

В следващият кръг Локомотив има градско дерби с Динамо, а Урал домакинства на Криля Советов.