Локомотив (Москва) и Криля Советов (Самара) ще играят на финала за купата на Русия, който ще се състои на 12-и май в Нижни Новгород.

Московските железничари отстраниха ЦСКА (Москва) с 3:0, докато Крилцата в другия полуфинал изхвърлиха Ахмат (Грозни) след 0:0 в редовното време и продълженията и 4:1 при дузпите.

В московското дерби нещата уж тръгнаха добре за ЦСКА, след като Саломон Рондон порази вратата в 6-ата минута, но след намесата на ВАР беше видяна игра с ръка и попадението отменено. В 16-ата минута Франсоа Камано откри резултата за Локомотив, а в 53-ата авансът им стана от два гола. Фьодор Смолов стреля, топката се отби в иван Обляков от ЦСКА и влезя в мрежата. Третият гол беше дело на полския национал Гжегож Криховяк, който се разписа в добавеното време на срещата.

Това стана общо 10-ата победа на Локомотив във всички турнири, а серията ги изкачи и на 2-о място в първенството. Но въпреки успеха, старши треньорът им Марко Николич имаше забележки и заяви, че все още трябва да се подобрява играта в защита.

За новия треньор на ЦСКА (Москва) Ивица Олич това е второ поредно поражение, а сегашната загуба той я определи като липса на достатъчно концентрация.

Криля Советов направи важен ход в добавеното време, като извади титулярния си вратар Иван Ломаев и пусна на терена резервата Евгений Флорол. И Фролов показа защо влиза при 0:0- при дузпите спаси ударите на Бернард Бериша и на Габриел Кристиан. За Криля советов това е второ участие на финал за Купата на Русия след това през 2004-а година, когато загубиха от Терек Грозни (сега Ахмат) с 0:1.