На тренировката на българския национален отбор в Сърбия се появи един стар приятел на нашия футбол – европейският шампион с Цървена звезда - Люпко Петрович, който изкара дълги години начело на Левски и после на Литекс.

- Г-н Петрович, много ни е приятно да ви видим на тренировката на българския национален отбор, очевидно е, че тръпката ви за България не е отминала.

- Аз съм прекарал 4 години в България, имах много хубави моменти. Имам много приятели, включително и сред вас журналистите, много ми е приятно да ви видя. Искам да разбера последните новини от България, затова ви питам как е Левски, как е Литекс, как върви първенството. Интересувам се от всичко и се надявам като завърши полусезона да дойда в България. Мисля, че е нормално да се интересувам от това.

- Кой специално искате да видите тук на тренировката?

- Всички. Но бих искал да видя например как играе Манолев, който успя да стигне и до националния отбор. Този футболист започна да играе при мен в А група.

- Утре предполагам ще бъдете на стадиона за мача?

- Да, да, разбира се.

- Бихте ли искали да кажете нещо на феновете в България, които със сигурност не са ви забравили?

- Искам да кажа, че феновете на Левски със сигурност няма как да ги забравя. Те са най-големите. Хубаво се чувствах две и половина години в Литекс. Там фенове няма, но има много добра атмосфера, добър клуб, добър президент – Гришата, но честно се сещам за феновете на Левски.

- Липсва ли ви нещо от България, за което винаги се сещате?

- Абсолютно, но не искам да кажа какво е то (появява се дяволита усмивка на лицето му).

- Разкажете нещо за вашата кариера в момента.

- В този момент отидох да помогна на един мой приятел в Хърватия, в един малък отбор, който се казва Кроатия. Засега съм там помагам и мисля, че може да се преборим да останем в Първа лига.

- Имате ли желание да се върнете като треньор в България?

- Не размишлявам много по този въпрос, но е сигурно, че ще се върна още веднъж като треньор в България.

- Може би като треньор на националния отбор?

- За мен това би било голяма чест.

- А преди време някой преговарял ли е с вас за националния отбор?

- Бяха само слухове, конкретно нищо.