Бившият старши треньор на Левски и Литекс Люпко Петрович е прекарал последните три дни в преговори с руския Луч-Енергия, разкри „Спорт Експрес”. Въпреки това до споразумение не се е стигнало и 60-годишният специалист не е подписал договор. Очаква се разговорите да продължат през втората половина на декември.

Според руското издание, Люпко е бил във Владивосток заедно със своя агент до вчера, но от днес е в Белград. Трите дни в Русия Петрович е прекарал с шефа на Луч-Енергия Виктор Мясник и губернатора на областта Приморие Сергей Даркин и заедно са гледали записи с играта на отбора от завършилия наскоро сезон.

Сергей Даркин снощи се отправи към Москва, за да обсъди и други варианти за треньор на Луч-Енергия, в случай, че получи отказ от Люпко Петрович.

Луч-Енергия направи много слаб сезон в Руската Висша лига и завърши на предпоследно място в класирането с 32 точки в актива си.

В момента Люпко Петрович изпълнява длъжността спортен директор в сръбския гранд Цървена звезда. Люпко отговаря и за селектирането на млади таланти на "Мала Маракана". Преди това той водеше българския Литекс.