Бившият старши треньор на Левски и Литекс Люпко Петрович може да поеме македонския тим Милано Куманово, твърди srbijasport.com. Европейският шампион с Цървена звезда е посетил занимание на отбора в сряда и се е срещнал с отбора. Според интернет изданието, опитният специалист е останал доволен от видяното. През следващите няколко дни той ще реши дали да застане начело на вицешампиона на Македония.

Президентът на Милано Байруш Вели заяви: „Да, Петрович посети тренировката на отбора и мисля, че е доволен. Милано се развива през последните години, има добри резултати, добра организация, все повече се инвестира в клуба. Искаме да направим още по-силен отбор, който да играе не само в местното първенство, но да е голям и на Балканите. Това може да се случи в Купата на УЕФА догодина.”

Люпко Петрович се съгласи да води ОФК Београд тази пролет, но впоследствие се отказа заради здравословни проблеми.

Досегашният наставник на Милано Гьоре Йовановски бе уволнен преди два дни, въпреки успехите, които постигна с тима. Още в първия сезон на отбора от Куманово в елита, той го изведе до второ място в шампионата, финал за купата на Македония, и участие за УЕФА през следващия сезон.