Люпко Петрович и Михаил Мадански отново са заедно! Дуетът обаче няма да се събере на скамейката на някой клуб, а на треньорски семинар в Хелзинки.

Европейският клубен шампион с Цървена звезда от 1991-а година и доцентът по специалност „Футбол” в Националната спортна академия бяха тандем на треньорския мостик на Литекс в периода 2005-2006 година, като тогава тимът стигна до 1/16 финал в турнира за Купата на УЕФА.

От днес двамата отново ще са един до друг в столицата на Финландия, където ще се проведе семинар за представителите на треньорските школи в Европа. Мадански представя България заедно с председателя на футболната комисия към БФС Павел Панов, а Люпко ще бъде в Хелзинки в качеството си на председател на треньорската школа в Сърбия.

На семинара, по време на който ще бъдат дискутирани новите тенденции във футболната игра, ще присъства и шефът на УЕФА Мишел Платини.

За участие в сбирката, която ще продължи една седмица, са се записали и светила от Кьолнската школа в Германия, италианската Коверчано и френската Клерфонтен. Те ще запознаят участниците с анализи от футболната игра.

Селекционерът на шведския национален тим Ларс Лагербак пък ще проведе учебна тренировка.