Старши треньорът на сензацията в турското първенство и лидер в класирането Сивасспор обяви, че причина за успехите на тима е липсата на нощен живот в града и изобщо в консервативната централна част на страната.

„В Сивас няма нощен живот. Има само няколко по-представителни кафенета и няколко Мол-а с дневни барове в тях. Но аз контактувам с абсолютно всички собственици на въпросните заведения и те ми докладват какво правят играчите

Там”, казва треньорът на Сивасспор Бюлент Уйгун в интервю за вестник Хюриет.

„Смятам, че това е формулата на успеха. Играчите няма как да се изкушават. А в това да пийнат кафе, безалкохолно, бира, няма нищо лошо. Който може да се забавлява, може да го прави и без нощни изпълнения.”

Само за три сезона в турската Суперлига, тимът на Сивасспор се превърна в сериозен фактор. В момента отборът се намира на 1-о място в класирането с 50 точки, с 1 повече от Бешикташ, който е 2-и. През миналата година отборът беше в битката за титлата, но в крайна сметка финишира 4-и. Сега обаче спечелването на златните медали изглежда още по-постижимо, най-вече заради слабата форма на грандовете Галатасарай и

Фенербахче. Ако това стане, Сивасспор ще стане едва петият отбор, който е печелил титлата на Турция и първият извън Истанбул от 25 години насам.

Сивас е 300-хиляден град в Централен Анадол, основан в ранното средновековие като византийска колония под името Севастия.