Селекционерът на Италия Марчело Липи се надява на победа над България в световната квалификация от осма група на 9 септември в Торино. Световните шампиони водят в класирането в групата със 17 точки, пред Ирландия с 16 точки и мач повече и България с 11 точки.

"Все още не сме се класирали, което се потвърждава от резултата в Ларнака. Сега най-важното е да победим България в сряда. Да имаме аванс от 4 точки преди гостуването в Дъблин през октомври ще бъде съвсем различно нещо", коментира Липи. Италия се добра до победата в Грузия след два автогола на Каха Каладзе през втората част.

"Когато един защитник си отбележи автогол, това не е случайно, а означава, че е бил поставен под натиск от нападателите на противника. Съжалявам за Каладзе, нещо което му казах веднага след мача, но ударът на Паломбо, който се отклони от него за първото попадение, беше много остър и добре насочен. Вторият гол пък дойде след друга наша добра атака и опасно центриране на Крисчито", допълни той.

Липи е доволен от представянето на тима в защита и специално похвали вратаря Джанлуиджи Буфон. "Защитавахме се много, много добре. До 60-ата минута не позволихме на съперника да създаде нито една опасност. Когато тя дойде, Буфон ни спаси. Именно това правят големите вратари", каза Липи.

"Естествено късметът е част от играта, но тези два автогола бяха предизвикани от нашите достойнства в офанзивен план", каза Липи.

За мача с България в състава на Италия след наказание се завръща основния полузащитник Даниеле Де Роси. Шансовете на Клаудио Маркизио да бъде на линия за двубоя в сряда са малки. Полузащитникът на Ювентус пропусна гостуването в Грузия заради травма на бедрото.