Марчело Липи постигна втори успех от също толкова срещи, след като се завърна начело на Китай. Азиатците постигнаха минимален домакински успех над Таджикистан с 1:0.

Нападателят Ян Ксу реализира единственоото попадение в приятелския двубой, игран в южния китайски град Гуангджоу, като Липи излезе с експериментален състав.

Освен гола на Ян след десет минути игра, зрителите по трибуните не се насладиха на кой знае колко вълнуващи мигове пред двете врати.

71-годишният специалист, който изведе Италия до световната титла през 2006-а година, вече има две победи в два мача след завръщането си начело на Китай. Той се оттегли след класическото поражение от Иран с 0:3 в четвъртфиналите за Купата на Азия през януари.

Миналият петък Китай, който е на 74-то място в ранглистата на ФИФА, надигра Филипините с 2:0 в друга контрола.

Срещу Таджикистан, който е на 120-то място в класацията на ФИФА, Липи започна второто полувреме с шестима играчи от лидера в китайската Суперлига Пекин Гуоан. Сред тях бе и първият чужденец, играещ за Китай – бившият английски национал Нико Йенарис, който изигра втория си мач за представителния тим.

Роденият в Лондон полузащитник, познат в Китай като Ли Ке, се появи като резерва и игра час за своята нова страна, след като дебютира при успеха над Филипините.

Под ръководството на Марчело Липи, Китай ще се опита да се класира за Световното първенството за втори път в своята история.

Квалификациите за Мондиала в Катар 2022 започват през есента. /БГНЕС