Селекционерът на световният шампион Италия Марчело Липи заяви на пресконференцията преди мача с България утре, че „скуадра адзура” ще изглежда по съвсем друг начин в сравнение с мача срещу Кипър, който бе спечелен трудно от италианците.

"Не съм бил най-големия играч на времето, но като треньор ми вървеше повече и се надявам това да продължи. В българския тим има отлични футболисти. Разбира се най-известният от тях е Бербатов. Също така Мартин Петров и останалите футболисти като Димитров, Лазаров, Тунчев Илиев са класа", коментира Липи повреме на пресконференцията си на националния стадион "Васил Левски"

"Уважавам много българският отбор, който за пръв път ще домакинства в тези квалификации. Отборът на Италия е нов, но имаме желание за големи успехи. Нямаме никакви контузени в отбора. Всеки , който е имал здравословни проблеми съм го заместил, така че да разполагаме с отличен състав. Не може да се каже преди мача дали ремито би ни удовлетворило. Може да се окаже в края, че равенството е добър резултат или пък обратното. Теренът на стадиона е добър, тревата е малко по-висока, но може би утре ще окосят. Аз не споделям мотивите ми, че не викнах Касано и Дел Пиеро дори пред италианските журналисти, няма да го направя и пред вас. Пепе, Роси, Маджо и Сантакроче са новите имена в тима", продължи специалистът.

"Те са Млади, трябва да узреят, но мисля, че вече са готови за националния отбор. Наистина спомням си мача Ювентус ЦСКА през 1998 година. Тогава не само Дел Пиеро, но и аз бях млад. Като изиграем мачовете срещу всички наши съперници в групата ще ви кажа, кой е основният ни съперник. Що се отнася до състава ни за утре ще го видите на терена. Със сигурност имена като Ектор Купер и Джовани Трапатони ще дадат своя принос за израстването на Грузия и Ейре. Защо съм се върнал на треньорския пост в Италия? След две години далеч от футбола чувствам много силно желание за нови предизвикателства. Нямам предвид да спечелим нова световна титла защото ще бъде много трудно, но ще се опитам да изградя силен състав. Наистина срещу Кипър спечелихме трудно и с късмет, но тогава не бяхме в добро физическо състояние. Кипърците разполагат с бързи играчи и ни беше тежко. Мога да ви уверя, че утре ще изглеждаме много по-добере във физическо отношение. Нормално е световният шампион да се смята за фаворит в групата, но това трябва да се докаже на терена", каза още Липи.