Германският треньор Йоаким Льов ще разкрие в петък осакатения от контузии състав на Германия за изключително важната квалификация за Евро 2008 срещу Чехия по-късно този месец.

Немците играят с чехите на 24 март, а Льов, който наследи на поста Юрген Клинсман след последното световно, ще трябва да мисли много за нападението на отбора си, защото е притиснат от контузени футболисти.

Льов няма да може да разчита на Марио Гомес от Щутгарт, който има 13 гола в Бундеслигата, защото има травма в коляното и ще отсъства в следващите шест седмици и освен мача с чехите ще пропусне и приятелския мач на „Бундестима” с Дания на 28 март.

Негови заместници могат да бъдат Миро Клозе, който в момента страда от контузия в гърба и ветерана от Борусия Мьонхенгладбах Оливър Нювил, който също обаче е с травма.

Всичко това означава, че сигурно ще се разчита на Лукас Подолски и Кевин Курани и младият талант Ян Шлауфер от Аахен, който ще премине в Байерн от следващия сезон.

В момента немците делят първото място с чехите като ги водят само по голова разлика и мача в Прага може да се окаже решаващ за първото място в група Д, в която са още Ирландия и Уелс.

„Не е приятно, че трябва да правим всичко възможно да подготвим тези футболисти за игра.”, сподели Льов.

И все пак има и добри новини за селекционера на „Бундестима”.

Играчите на Байерн Бастиан Швайнщайгер, Лукас Подолски и Филип Лам играха ключова роля за отстраняването на Реал Мадрид в Шампионската лига.

Льов обяви, че ще експериментира със състава за контролата с Дания и така ще даде шанс на много футболисти да се докажат на национално ниво.