Лига де Кито победи у дома бразилския Флуминензе с 4:2 в първи финален мач за Копа Либертадорес и е на път да стане първият еквадорски тим, триумфирал с титлата в южноамериканския вариант на Шампионската лига.

 

Домакините поведоха още във втората минута, когато Клаудио Бийлер засече ниско центриране в наказателното поле. Десет минути по-късно обаче Дарио Конка изравни за бразилците с удар от фаул от 30 метра.

 

До почивката обаче играчите на Лига де Кито доминираха с агресивния си стил на игра и стигнаха до нови три гола. В 28-ата минута вратарят Фернандо Енрике изби шут от дистанция на Дарио Мансо, но топката попадна в краката на Хофре Герон и той отблизо направи 2:1.

 

Пет минути по-късно Хайро Кампос вкара трети гол с глава след центриране от корнер. Секунди преди почивката Патрисио Урутия направи 4:1 също с глава след подаване от ъглов удар.

 

В началото на втората част Флуминензе върна едно попадение чрез Тиаго Невеш с глава. В края Урутия можеше да вкара пети гол за домакините, но вратарят Енрике успя да отклони удара му в гредата.

 

Реваншът е на 2 юли в Рио де Жанейро, а всички билети за легендарния стадион Маракана вече са разпродадени.