Защитаващият титлата си Крузейро загуби с 0:3 при  гостуването си на Фламенго на "Маракана" в мач от 28-ия кръг на  бразилското футболно първенство. Шампионите допуснаха второ поредно поражение, но останаха на върха на класирането с 56 точки, след като повечето от  предследвачите също направиха грешки. Шест от първите осем отбора в класирането загубиха в този  кръг. Деде си вкара автогол, след като отклони в собствената си  врата центриране от дясно в 15-ата минута.

Гостите създадоха доста положения до почивката, но не успяха да ги реализират и бяха наказани в 57-ата минута, когато Ектор  Сентерос беше изведен от Лео Моура в чиста позиция, финтира  вратаря Фабио и от малък ъгъл направи 2:0. Пет минути по-късно резервата Габриел реши всичко с трети  гол, след като засече центриране на Александро в пеналта.

Интеренасионал се изкачи на второ място с 60 точки след  труден успех с 2:1 над гостуващия Флуминензе. Алекс откри резултата за домакините в 53-ата минута, след  като беше изведен в чиста позиция от Андерс Д'Алесандро и копна  топката над вратаря Диего Кавалиери. В 86-ата минута Фред изравни с глава след центриране на  Диего Конка, но в следващата атака Интернасионал, който търси  първа титла от 1979 година насам, стигна до победата. Резервата  Валдивия се възползва от подаване на Д'Алесандро и вкара за 2:1.

Сао Пауло падна на трета позиция с 49 точки, след като  загуби с 0:1 на терена на Атлетико Минейро. Луан вкара  единственото попадение в 72-ата минута, а домакините се изкачиха на четвърта позиция с 47 точки.  Осемкратният шампион Палмейрас постигна трети пореден успех  след 2:1 над гостуващия Гремио и се изкачи на 12-о място с 34  точки.

Ернан Баркос изведе гостите напред от дузпа в 56-ата минута, но седем минути по-късно беше отстранен от игра с втори жълт и  червен картон. С човек повече Палмейрас се възползва и стигна до пълен  обрат с попадения на Пабло Моуше в 67-ата минута и Жоао Педро  четвърт час преди края. Гремио, който е воден от бившия селекционер на бразилския  национален отбор Луис Фелипе Сколари, е пети с 46 точки./БТА