Лидерите в бразилското първенство Коринтианс, Васко да Гама и Фламенго претърпяха изненадващи загуби в мачовете от 21-ия кръг, а в същото време Сао Пауло успя да се изкачи на 2-о място в класирането.

Васко, който до момента беше на 2-о място, отстъпи с 1:4 при гостуването си на Америка (Минейро), а Фламенго падна 1:3 на собствен терен от Еспорте Клубе (Баия). Лидерът Коринтианс пък загуби с 0:1 при визитата си на Коритиба, а Сао Пауло би с 2:1 като гост Фигейрензе, като бившият бразилски национал Ривалдо вкара победното попадение.

Начело в класирането остава Коринтианс с 40 точки, пред Сао Пауло и Васко да Гама с по 38, Ботафого с 37, Фламенго с 36 и Палмейрас с 33.

Коринтианс има едва три победи в предишните си девет мача, но това не е достатъчно този отбор да бъде свален от върха. Сега те паднаха при визитата си на Коритиба, като левият бек Жонас вкара единственото попадение в края на срещата.

Новаците от Баия пристигнаха в Рио за мача с Фламенго, след като през седмицата уволниха и треньора си Рене Симоеш заради поредица от незадоволителни резултати ги изпратиха в зоната на изпадащите. След тази победа Баия събра 24 точки и се изкачи на

15-о място, точно преди Сантос. Фламенго беше без звездата си Роналдиньо, който имаше ангажименти в Лондон.

Централният защитник Тити откри резултата в полза на Баия в 15-ата минута след центриране от корнер, а Ренато в края на полувремето изравни. През втората част Додо и Соуза вкараха за 3:1.

Без треньора си Рикардо Гомеш, който получи сърдечен удар в мача с Фламенго миналата седмица и беше откаран в болница, носителят на Купата на страната Васко да Гама беше сразен при визитата си в Минас Жераиш. За крайното 4:1 два гола вкара Андре Диаш в 19-ата и в 85-ата минута, а Кемпеш от дузпа в края на първата част и Маркош Роча отбелязаха останалите два гола.