Парагвайският Либертад постигна втора победа в група 4 на турнира Копа Либертадорес, размазвайки на собствен терен с 4:0 Блууминг (Боливия). Така парагвайците имат 6 точки от два мача, след като в предишния си двубой биха с 2:0 Ланус (Аржентина). Второто място в групата е за Университарио (Перу) с 3 точки, а Ланус и Блууминг нямат актив.

Виктор Касерес даде аванс на домакините в последната минута на първото полувреме, а в първите шест минути на втората част Фабрисио Брандао и Андрес Империале получиха червени картони и Блууминг продължи с девет души. В 66-ата минута Родолфо Гамара с глава покачи на 2:0, а в последната минута парагвайците отбелязаха още две попадения чрез Виктор Аяла и отново чрез Гамара.

В среща от група 7 Коло Коло (Чили) надви с 1:0 Депортиво Италия (Венецуела). Венецуелците цял мач се отбраняваха героично. Грешка обаче в средната им зона позволи на чилийците да направят контраатака, завършена резултатно от Естебан Паредес в 58-ата минута. Това бяха първите три точки за Коло Коло, както и първи мач за Депортиво Италия. В групата с 3 точки също така е Велес Сарсфийлд (Аржентина), който се наложи с 2:0 над бразилския Крузейро на старта на турнира.