Либертад (Парагвай) стана първият отбор, който предсрочно си осигури участие на осминафиналите в турнира за Копа Либертадорес, след като постигна четвърта поредна победа в осма група, този път с 1:0 като гост на Сан Лоренсо.

Парагвайският шампион успя да измъкне победата благодарение на автогол на защитника Гастон Агире в 51-та минута.

В мач от същата група Сан Луис и Университарио не излъчиха победител - 2:2. Джанфранко Лабарте вкара изравнителния гол за гостите в добавеното време. Така Университарио набра 5 точки и засега окупира второто място.

Спорна дузпа помогна на Бока Хуниорс да стигне до победата при визитата на Гуарани (Парагвай) с 3:1 в среща от втора група. Домакините поведоха в 35-та минута, когато точен бе Хосе Негрейрос след подаване на Джонатан Фабро.

В 67-та минута реферът посочи бялата точка в наказателното поле на домакините, след като Уго Ибара падна след сблъсък с Елвис Мерекос. Телевизионните повторения обаче показаха, че съприкосновение няма. Така или иначе Хуан Роман Рикелме превърна 11-метровия наказателен удар в гол и Бока изравни.

След това за 10 минути аржентинският гранд вкара още два гола чрез Мартин Палермо (75) и Родриго Паласио (85) и се поздрави с трите точки. Това е трета поредна победа за лидера в групата.

Очаквано бразилските Крузейро и Сао Пауло постигнаха победи и оглавяват своите групи. Крузейро се наложи над боливийския Университарио Сукре с 2:0 след две попадения на Уелингтон Паулиста (57 и 90), а Сао Пауло надделя с 1:0 като гост на уругвайския Дефенсор с гол на нападателя Борхес в 39-та минута.