Странен договор подписа шведският втородивизионен клуб Браге с полузащитника Дуули Джонсън, който е национал на африканската страна Либерия. В договорът има клауза, която твърди, че ФК Браге се задължава в продължение на две години да лекува играча от алкохолизъм.

"Самият Дуули е наясно, че има проблем. Но ние вярваме в качествата му на терена", обяви президентът на клуба Томи Андерсон на пресконференция днес, на която представи либерийския играч като ново попълнение за предстоящия сезон във втора дивизия.

"Ние подписахме тристранен договор между ФК Браге, рехабилитационен център Нудакс и Дуули. Договорът е за три години, като в две от тези години ние трябва да му осигурим лечението от алкохолната зависимост", допълни шефът.

28-годишният Джонсън, който играе като централен полузащитник, има 12 мача за своята страна. Печелил е титлата в Швеция, както и купата на страната с АИК Стокхолм, но криминални деяния и проблеми с дисциплината, предизвикани от алкохола, му попречили да отиде в по-голям клуб.

Освен това, той има периоди в още няколко първенства- в Южна Африка, в Гърция, Израел и Холандия, където също нямал воля да спре пиенето. В Швеция обаче, където обществото никога не е безучастно, решават да му помогнат.

"Преди лъжех себе си, че нямам проблеми. Някои отбори ме гонеха, но тук решиха да ми помогнат", каза самият играч пред медиите.