Лятото на 2015 година може да бъде оприличено като лудо и страстно за аржентинския футбол. Освен предстоящия финал за Копа Америка, където „гаучосите” ще се изправят срещу домакина Чили, куп известни аржентински футболисти се завърнаха в родния шампионат.

В края на месец юни стана ясно, че Карлос Тевес ще играе отново в Бока Хуниорс – отборът, който му даде път във футбола. Нападателят прекара три незабравими години в тима от Буенос Айрес, между 2001 и 2004 година, преди да поеме към бразилския Коринтианс. Кариерата на Тевес се разви във възходяща линия и 31-годишният футболист завърши авантюрата си по европейските терени подобаващо – с финал в Шампионската лига.

При другият аржентински гранд Ривър Плейт също бе нагорещено в последните седмици.

Трима бивши големи футболисти на клуба ще облекат отново „бяло-червената” фланелка. Става въпрос за Хавиер Савиола, Лучо Гонсалес и Пабло Аймар.

Последният игра четири години в най-титулувания аржентински клуб, от 1996 до 2000 година, преди да се превърне в легенда на испанския Валенсия.

Хавиер Савиола ще се събере със Аймар отново в Ривър Плейт, след като двамата бяха съотборници в края на 20-ти век. Нисичкият нападател остави трайна следа на „Ел Монументал” с попаденията си в периода между 1998 и 2001 година.

Триото допълва 34-годишният Лучо Гонсалес, който бе част от Ривър Плейт между 2002 и 2005 година. Благодарение на изявите си в състава на „Милионерите”, аржентинският футболист бе забелязан от редица европейски грандове, но най-настоятелни се оказаха от Порто.

Събитията в аржентинския футбол и завръщането на тези футболисти у дома, свидетелстват за страстта и обичта на аржентинците към родното и затова, че не забравят откъде са тръгнали.