Лидерите на полския национален отбор Роберт Левандовски и Гжегож Криховяк директно посочиха своя фаворит за наследник на напусналия селекционер Пауло Соуса, който пое бразилския Фламенго.

Поляците ще играят баражи за място на Мондиал 2022, които са насрочени за 24-и март и 29-и март, ако стигнат до там. Полша най-напред гостува на Русия, а при успех ще бъде домакин на някой измежду Чехия и Швеция. И два месеца преди баражите неяснотата с треньора не се променя.

Според полските медии, президентът на местния футболен съюз (ПСПН) Цезари Кулеша се е спрял на три имена: Андрий Шевченко, Адам Навалка и Ян Урбан. В много медии се твърди, че Кулеша и Шевченко са уточнили всичко и е въпрос на време украинската легенда да стане треньор на "Дружина полска". Но не така мислят звездите на тима.

Пред журналист от "Спортове Факти" звездата на Байерн (Мюнхен) Левандовски казва, че на "него му трябва треньор, който да познава отбора и би било добре, ако е поляк".

31-годишният Гриховяк, който в момента играе за руския ФК Краснодар, е още по-директен.

"Адам Навалка, който познава отбора и играчите е няколко крачки пред този, който няма никакъв опит. Убеден съм, че Навалка се харесва на повечето от играчите. Много футболисти, с които съм бил в националния отбор, помнят колко добро сътрудничество имахме с него, казва още здравенякът.

Адам Навалка беше национален треньор в периода 2013-2018 година и успя да класира поляците на Евро 2016 и на Световното в Русия през 2018-а.