Защитникът на Евертън Джолиън Лескът смята, че има нужния опит да замести Ашли Коул в титулярния състав на Англия за срещата с Русия, ако играчът на Челси не се възстанови навреме за двубоя.

Лескът направи своя дебют за националния отбор по време на двубоя с Естония, когато влезе през второто полувреме. След контузия в глезена, която получи Ашли Коул, Лескът заигра на неговото място като ляв бек и се справи добре.

Коул трябва да се подложи на скенер, който да определи какъв точно е проблема, но най-вероятно няма да бъде на разположение за мача в сряда.

Бившата звезда на Уулвърхемптън Лескът сподели впечатленията от дебюта си: „Беше страхотно. За мен винаги е било амбиция да играя за страната си и сега го постигнах”.

„Надявам се да продължа да играя добре за клуба си и да запазя мястото си в селекцията”, сподели Лескът.

„Играл съм отляво за отбора ми и Джо Коул наистина ми помогна. Също така имах и опитът на Сол Кембъл до мен, така че те направиха всичко за мен по-лесно”.

„Селекционерът даде да се разбере, че иска бърз старт от момчетата и те го направиха. За мен и за другите резерви бе по-лесно, когато влязохме в игра” ,допълни играчът на Евертън.